top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverOlivier Hebbelinck

HOE MAAK IK EEN BACKWASH?

Het onderhouden van een zwembad kan een uitdagende taak zijn, vooral als het gaat om het schoonmaken ervan. Een van de essentiële stappen bij het schoonmaken van uw zwembad is het backwashen en naspoelen. Backwashen en naspoelen helpen om vuil dat zich in de filter heeft opgehoopt te verwijderen. In deze gids zullen we een gedetailleerd stapsgewijs proces beschrijven over hoe je een backwash en naspoelen maakt voor jouw zwembad.


Stap 1: Zet de zwembadpomp uit

De eerste stap bij het maken van een backwash en naspoelen voor je zwembad is om de zwembadpomp uit te zetten. Hiermee voorkom je dat er water in de filter stroomt tijdens het backwashproces.


Stap 2: Open de rioolkraan Als de rioolkraan aanwezig is, open deze dan om opgehoopte vuildeeltjes in de filter te verwijderen tijdens de backwash.Stap 3: Zet de klep op de filter op positie Backwash Zet de pomp aan en laat deze ongeveer 2-3 minuten draaien of totdat het water in het zichtglas helder is. Dit helpt om vuil en vuil dat zich in de filter heeft opgehoopt, te verwijderen.
Stap 4: Zet de pomp uit

Zodra het water in het zichtglas helder is, zet je de pomp uit.Stap 5: Zet de klep op de filter op positie Rinse

Zet de pomp aan en laat deze ongeveer 1-2 minuten draaien of totdat het water in het zichtglas helder is. Dit helpt om de filter te spoelen en eventueel achtergebleven vuil te verwijderen.
Stap 6: Zet de pomp uit

Zodra het water in het zichtglas helder is, zet je de pomp uit.Stap 7: Zet de klep op de filter op positie Filter


Stap 8: Sluit de rioolkraan


Stap 9: Zet de pomp aan

Zet de pomp aan en laat deze een paar minuten draaien om ervoor te zorgen dat alles correct werkt.


Conclusie

Backwashen en naspoelen van je zwembadfilter is een essentiële stap bij het onderhouden van een schoon en gezond zwembad. Door de stappen in deze gids te volgen, kun je ervoor zorgen dat je filter correct werkt en je zwembad vrij is van vuil. Vergeet niet om altijd de instructies van de fabrikant te volgen bij het backwashen en naspoelen van je zwembadfilter.

117 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page