top of page

Douchen voor het zwemmen; ja of nee? JA! En we leggen even uit waarom.
Chloramine Eerst even een ‘leuk’ weetje: een mens draagt gemiddeld een 1000 soorten bacteriën en 40 soorten schimmels op zich. Geen paniek, de meeste hiervan zijn goed voor ons. Want goede

bacteriën houden de slechte weg. Maar we weten ook dat bacteriën zich supersnel verdubbelen in warme vochtige ruimten, zoals in een zwembad dus.

Nu zit er uiteraard (in de meeste gevallen althans) chloor in je zwembad juist om deze bacteriën (en alggroei) te bestrijden. Wanneer deze chloor in contact komt met zweet of urine produceert het chloramine, waardoor de chloorreuk van je zwembad penetranter wordt. En in grote hoeveelheden is het ook deze stof die zorgt voor de rode ogen en voor irritaties aan de luchtwegen.

Daarom is het zeer belangrijk en sterk aangeraden om alle crèmes, huidschilfers, haren en zweet van je af te wassen VÓÓR het zwemmen!

P.S. en ook nog goed voor het milieu! Uit onderzoek is gebleken dat door te douchen voor het zwemmen, je tot de helft minder viezigheid in je zwembad verzamelt en dat je dus bijgevolg veel minder chloor moet toevoegen. Dus: hoe properder gedoucht, hoe zuiverder je zwembad en hoe milieuvriendelijker je bent.

0486 27 14 36

66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page