top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverOlivier Hebbelinck

De invloed van onweer op je zwembad


De invloed van onweer op je zwembad kan velerlei zijn en wordt vaak sterk onderschat.


Enerzijds kunnen hagelbuien schade berokkenen aan de rolluiklamellen. Om dit te vermijden kun je simpelweg het rolluik open laten tijdens het onweer. Op die manier zijn de lamellen beschermd en zitten ze veilig in de rolluikbak.


Anderzijds kan ook de regen een effect hebben op de waterkwaliteit van je zwembad. Daarom is het belangrijk om na elk onweer de pH- en chloorwaarden te meten en bij te passen indien nodig.


Bliksem echter kan ook een invloed hebben op je zwembadwater. Want bliksem zal ozon (O3) aanmaken in de lucht boven je zwembad. Ozon op zijn beurt zal het vrij chloor dat zich in het water bevindt afbreken. Met als mogelijk gevolg dat het water plots troebel of groen kan worden.


Remedie:

Heb je een automatisch doseersysteem dan zal deze dit probleem automatisch gaan corrigeren. In het andere geval zal een chloorshock nodig zijn.


Help ik heb een modderbad!Voor diegenen die na een storm ongewild met een modderbad zitten in plaats van een azuurblauw fris zwembad kunnen we jullie aanbevelen om beroep te doen op een professional.


Het zal tijd en moeite kosten om het water opnieuw zuiver te krijgen, maar de foto’s hieronder bewijzen dat het kan. En hoe!Voor meer info aarzel zeker niet om contact op te nemen voor meer informatie.

0486 27 14 36

430 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page