top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverOlivier Hebbelinck

Alkaliteit - TAC


Vandaag gaan we praten over het belang van de alkaliteit van het zwembadwater en de cruciale rol die het speelt bij het handhaven van schoon en gezond water.


Alkaliteit is de meting van de hoeveelheid bicarbonaat en carbonaat in het water.

Het is een belangrijk element van zwembadwater omdat het helpt om de pH-waarde van het water stabiel te houden en schommelingen in zuurgraad te voorkomen die schadelijk kunnen zijn voor zwemmers en de zwembadapparatuur.

Een geschikte alkaliteit niveau in zwembadwater ligt tussen 80 en 120 ppm (parts per million).

Als de alkaliteit te laag is, kan dit leiden tot een daling van de pH-waarde van het water, wat irritatie van de ogen en de huid kan veroorzaken, evenals corrosie van de zwembadapparatuur.

Als de alkaliteit te hoog is, kan het zwembadwater troebel worden en kan er een ophoping van minerale afzettingen plaatsvinden.

Het is daarom belangrijk om regelmatig het alkaliteit niveau van het zwembadwater te testen met behulp van een geschikte testkit.

Hiervoor raden wij aan om teststrips 4 in 1 van Aquacheck te gebruiken

Als het niveau te laag is, kunt u bicarbonaat (Alka plus of TAC plus) aan het water toevoegen om de alkaliteit te verhogen.

Bovendien vergemakkelijkt een geschikte alkaliteit niveaus ook de behandeling van het zwembadwater, omdat het helpt om het chloorgehalte te stabiliseren en de groei van algen te voorkomen.

Het zorgt er ook voor dat andere chemicaliën efficiënter kunnen werken in het zwembadwater.

Samengevat is alkaliteit een cruciaal element om rekening mee te houden bij het handhaven van schoon en gezond zwembadwater.

Door regelmatig het alkaliteit niveau van uw zwembadwater te monitoren en aan te passen, kunt u een aangename en veilige zwemervaring garanderen voor uzelf en uw gasten.

106 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page